Blog & Knoopwijzen

 

 

 

 

============================================== 

Kunstenaars in de mode, een nieuw verzamelgebied.

Niks leuker is het dat je als inkoper kunstenaar en kunstliefhebber voor de baas een leuke mode accessoire verzameling mag aanleggen van items met afbeeldingen die beeldend kunstenaars in de loop van de geschiedenis ons hebben gebracht.

Naast prachtige Art Collection prints op zijden en wollen sjaals, telefoonhoesjes, bijoux en clutches wordt het productaanbod bij bouFFante.com steeds gevarieerder. Zo is er nu in de slipstream van de bonte Happy Socks trend een te gekke art lijn van bOff aRt sOck met sokken voor dames en heren met ingebreide fine art van grote kunstenaars als: Vincent van Gogh, Henri Matisse, Evard Munch, Sandro Botticelli, HenriToulouse , Lautrec, Edgar Degas, Gustav Klimt, Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Paul Gauguin en Johannes Vermeer waarvan bij sokken met het “Meisje met de parel” een faux pareltje aangenaaid is. Hoe leuk is dat! Wel binnenst te buiten wassen want je moet ten slotte wel wat over hebben voor je hobby.

En op kousenvoetjes herkennen we nu direct de echte die hards onder de kunstliefhebbers.

===============================================================================

 

 

STERREN HEBBEN HUN GLANS NOG NIET VERLOREN DIT MODESEiZOEN

Sterren hebben hun glans nog niet verloren. Leek het vorig jaar een aflopende zaak with the stars het komende mode seizoen gaat het onverdroten en verhevigd door de ster als fashion sign. 
Die ster gaan we bij bouFFante.com terugzien in de modeaccessoire collectie op sjaals, shoppers, omslagdoeken, portemonnees, mutsen, vlinderstrikken, telefoonhoesjes en riemen. Of het volgende seizoen deze taaie rakkers het weer, beter gezegd nog steeds zullen doen staat in de sterren geschreven.! Sommige deskundologen beweren dat de ster volgend seizoen zelfs nóg sterker zal schijnen.

==============================================

 

 

 

 

shopper cat

 

Katten & poezen prints hebben een forever moment in fashion.

Zien we een nieuwe modetrend, mensen? Eerst Miu Miu dan later Vivienne Westwood met  een enorme Kattenprint op een theepot op een show. Katten en poezen prints hebben een forever moment in fashion.

Het Vogue Archive vormt het volledige en onverkorte verhaal van de mode in een digitale verzameling van rijke, historische beelden en bevat elke pagina van ieder nummer van de Amerikaanse Vogue van 1892 tot 2015. Met meer dan 400.000 pagina's met een hoge resolutie, waaronder de nodige geweid zijn aan de kat en poes in de mode, dit is een ongekende en essentiële creatieve bron voor mode, stijl, design voor marketing professionals en liefhebbers.

bouFFante.nl heeft een doorlopende collectie van Poezen & Katten in de mode op haar inspiratie pagina’s. Van Steinlens bekende poster tounee de Chat Noir op zijden handgezoomde sjaals, te gekke horloge’s met poezen en na de afschaffing van de plastic boodschappen tasjes moet Nederland aan de boodschappentas dus waarop niet een shopper met "poes met vis" voor de liefhebber!

 


 


 

choker

NIET VOOR JOKER MET DE CHOKER

Was de choker iets van dat wat opa vroeger in de weekenden droeg. Met de opkomst van de hipster en dandytrend is de choker weer helemaal actueel in het modebeeld, ook wel genoemd stropdassjaal of Ascot cravat die meestal in het open boord van een het shirt gedragen wordt of lekker over the top in de hals van de kamerjas.

Voor de dandy vormt het een duidelijk mode statement tegenover mainstream fashion dat niet alleen meer is gereserveerd voor de directeur op casual Friday of ter opfleuring van een saai overhemd.
Ook als je niet tot de gelederen van Hipster, Geek of Dandy gerekend kan worden draag je de choker bij die gelegenheden waarbij het niet zo formeel hoeft te zijn,maar waar je je zonder stropdas of vlinderstrik niet passend gekleed voelt. 
De choker ligt tussen sportieve en formele kleding.

De stropdassjaal / choker heeft veelal traditionele designs als polka dots en jacquard geweven paisley motieven uitgevoerd in zijde of polysatijn.
bouFFante voert sinds kort een Ascot cravat / choker assortiment dat zich zodanig ontwikkeld dat ze snel het grootste online aanbod in dit segment zal hebben, daar waar ze ook de grootste is met vlinderstrikken en luxe vintage bretels.

Go Dandy go bouFFante !


 

Welk model zonnebril past het best bij jouw gezichtsvorm en staat altijd verpletterend?

Als we weer volop gaan genieten van lente en zomer is de zonnebil natuurlijk een musthave.

Niet alleen zorgt de zonnebril dat de ogen niet beschadigd raken door het UV maar de bril is natuurlijk en letterlijk en figuurlijke eyecatcher. Ieder jaar is er nieuwe modeltrend maar welk model past nu het best bij jouw gezichtsvorm en staat altijd verpletterend?

 FF CHECKEN:

 *Je gezicht is vierkant: Je  voorhoofd is breed en de kaaklijn scherp, je gezicht lijkt dan langer met een ovaal of  rond montuur.

*Je gezicht is rond: Kies dan een rechthoekig montuur, dit type zonnebril bril is altijd mode en tijdloos.

*Je gezicht is (drie)hoekig : Heb je een smalle kaaklijn en een breed voorhoofd, hou het dan bij een montuur dat niet te opvallend is.

*Je gezicht is langwerpig : Je heb je een vrij lang gezicht, dan staat een rond of vierkant frame jouw super

*Je gezicht is hartvormig: Je  gezicht is het breedst bij de wangen en versmalt naar de kin toe., dan ga je voor een rond of ovaal montuur.

*Je gezicht is ovaal: Bij een ovaalvormig gezicht heb je een makkie want daarbij past eigenlijk ieder montuur wel. Alles kan van rond, vierkant tot vet en skinny!


 

Omslagdoeken & Blanket Capes

omslagdoek

Omslagdoeken, maar dan echt serieuze doeken met colorblocks grafische prints of tribals. Combineren met jeans, floppy hoeden overknielaarzen en je herfstlook is af. De streetshoots van al over the world op instagram zijn inspirerend.

Hoe draag je een die oversezed blanket sjaal?" is de meest geGooglde modevraag. Omknopen, draperen, één keer of dubbel omslaan; er zijn nogal veel manieren om de winterse accessoire te dragen en combineren.
De laatste tijd spotten wij veel bloggers die hun shawl dragen op een manier die heel cool is. Dit is volgens ons dé manier om een oversized sjaal goed te dragen en nog extra warm te blijven ook. Het is een draperde 'shoulder fold' die je zo het beste bereikt: 
Stap 1: Drapeer je sjaal ongevouwen over je shouders
Stap 2: Pak het hoekje aan de voorkant van je sjaal en stop het aan de andere kant onder de sjaal
Stap 3: Neem nu de andere hoek aan de voorkant en plaats die over de andere schouder. Stop het achter aan je nek in de sjaal zodat het goed blijft zitten

omslagdoek 
 

Knoopwijzen 


Klik op de afbeelding voor een bladerbare versie van de knoopwijzengids

Lexicon

Bij de omschrijving van sjaals, haaraccessoires en modeaccesoires komt soms niet allerdaagse terminologie voor, ter informatie hebben wij voor u een kort verklarend wordenlijstje opgesteld.

 

Ajourwerk, Hierbij wordt een vorm van decoratie verstaan die openingen bevat: ajour komt uit het Frans en betekent: aan de dag, kantwerk en gaas-structuur vallen onder deze categorie

 

Alpaca, hoogwaardigewol komt van de alpaca, een lama-achtig zoogdier dat in Zuid Amerika wordt gehouden voor de wol. Er zijn twee verschillende typen, welke enkel in de wol verschillen. De Huacaya heeft een zachte licht krullende vacht en de Suri heeft lange dikke lokken. Het scheren gebeurt jaarlijks. Alleen al door te voelen kunnen Indiaanse vrouwen de wol in minstens vijf verschillende kwaliteitsklassen indelen.

Ausbrenner, dit is de term die wordt gebruikt voor stoffen waarbij een gedeelte van de stof in een bepaald patroon chemisch is opgelost waarna op die plaats een gaasstructuur ontstaat, het niet behandelde gedeelte van de stof blijft als het ware achter. Het effect is dat de stof op bepaalde plaatsen doorzichtig is.

Een baret is een hoofddeksel meestal gemaakt van wolvilt. In de middeleeuwen was het de gebruikelijke hoofdbedekking voor de wat beter gesitueerden. Nu is het een ceremoniële dracht in sommige kerkelijke en universitaire kringen. Baretten met een baretembleem maken ook deel uit van het militair tenue. De baret, of baskenmuts, is het nationale hoofddeksel van Frankrijk. Een kleine baret wordt alpinopet of kortweg alpino genoemd.

Changeant ofwel weerschijneffect wat wordt verkregen bij zijde of viscose glansstoffen door voor ketting en inslagdraden verschillende kleuren te gebrui

Chenille een soort fluweelachtig garen dat ontstaan is door doorsnijden van een weefsel van wol of zijde dat wordt opgeborsteld, kan dienen als franje voor sjaals of worden ingeweven.

Chiffon, komt van het Franse woord voor een doek of lap, is een lichtgewicht, evenwichtig plaingeweven stof van high-twist garens. De twist (draai) in de crepegarens drukt na het weven de stof in beide richtingen. Chiffon kan worden gemaakt van katoen, zijde of synthetische vezels, maar is meestal geassosieerd met zijde.

Cumberband

Een Cumberband, een sjerp (afgeleid van het Britse militaire uniform in Brits-Indië) die geplooid om het middel wordt gedragen en van hetzelfde materiaal is gemaakt als het vlinderstrikje . In het Engels spreekt men van black tie.

Crepe–chiffon is een uiterst dun sluierachtig weefsel in platbinding uit (grege)zijde.

Crepe-de-chine is een weefsel van zijde in platbinding, na het weven wordt de zijde in een zeepbad ontgomt waarbij de (overtwijnde) inslagdraden krimpen en aldus een crepe-effect veroorzaken.

Deus Sol Invictus ("onoverwinnelijke zonnegod") was een titel die voor drie verschillende goden gebruikt werd ten tijde van het late Romeinse rijk.Het hoofd met zonnestralen wordt als beeld in de mode regelmatig gebruikt bij sjaals en tassen.

Flocking (flockprint)  is het proces van het afzetten van vele kleine vezeldeeltjes van bijvoorbeeld fluweel (genoemd flock) op een oppervlak. Flockprinting van een artikel kan worden uitgevoerd voor de verhoging van de waarde in termen van uitstraling, esthetiek, kleur en uiterlijk

Gobelin wordt als term in het Nederlands gebruikt voor wandtapijt in het algemeen, maar duidt meer specifiek op de afkomst van het wandtapijt uit de Manufacture des Gobelins in Parijs. Die manufactuur is opgericht in het leegstaande pand - het Hôtel Gobelin - dat voorheen door het verversgeslacht Gobelin werd gebruikt. Gobelin wordt ook gebruik in de tassenmode.

Jacquard geweven

0

Het Jacquard weefgetouw is een mechanisch weefgetouw, uitgevonden door Joseph Marie Jacquard in 1790, het maakt het mogelijk zeer ingewikkelde patronen te weven.

Merino wol, wordt beschouwd als de allermooiste en zachtste wol van alle schapenrassen door de lange stuctuur van de vezel kriebelt de stof bijna niet, bijzonder geschikt voor sjaals

Mousseline:Zeer fijn, licht en zacht weefsel van wol of katoen genoemd naar de stad Mossul.

Mull een dun katoenen, linnen of viscose weefsel, erg doorzichtig, in platbinding waardoor de draden makkelijk kunnen verschuiven, wordt gebruikt voor sjaals en verbandstof.

Paisley

Paisleypatroon is een van origine klassiek Perzisch patroon, gelijk aan een half Ying Yang symbool of kikkervisje. In de volksmond wordt dit symbool ook wel aangeduid als Kashmirprint.

Polka dots

Polka dots, stippenpatroon werd voor het eerst op kleding toegepast in de late 19e eeuw in Groot-Brittannie , tegelijkertijd was polka muziek enorm populair en werd de naam ook toegepast op het patroon ondanks het feit dat er geen verband bestaat tussen beiden.

Pongé-zijde tamelijk open zijden weefsel zodat de draden makkelijk verschuiven, dient voor lampekappen en sjaals.

Taft is een weefsel vervaardigd uit zijde of synthetische garens. Het woord is Perzische van oorsprong, en betekent "getwist geweven." Het wordt beschouwd als een "high end" weefsel, geschikt voor gebruik in baljurken, trouwjaponnen, lint en modeaccessoires Er zijn twee verschillende typen van zijden taft: garen-geverfd en stuk-geverfd, stuk-geverfde taft wordt vaak gebruikt in voering en is heel zacht. Garen-geverfde tafft is veel zwaarder en wordt vaak gebruikt in avondjaponnen. Vanouds werd taft geweven in Italië en Frankrijk en tot de jaren vijftig in Japan, heden wordt de meeste zijden taft geproduceerd in India. Oorspronkelijk werd het vervaardigd op handweefgetouwen.

Ramie is een plantaardige vezel die gewonnen wordt uit de plant die Boehmeria Nivea heet en aan de brandnetel verwand is. Deze plant komt uit Azië en wordt al meer dan zesduizend jaar gebruikt om van de vezels onder meer textiel en papier te maken. Het wordt ook wel chinees linnen genoemd.

Satijn is een weefsel in satijnbinding dit is een weeftechniek, waarbij de kruispunten van de ketting- en inslagdraden gelijkmatig verspreid liggen en bedekt worden door de inslagdraden. De onderkant is dof, maar de bovenkant is glanzend dit geeft het weefsel een luxe uitstraling.Het woord satijn komt van het Italiaanse woord voor zijde: seta. Satijn wordt niet alleen van zijde gemaakt, maar ook van bijvoorbeeld katoen en viscose, satijn wordt veel in sjaals en modeaccessoires toegepast

Tie-dye is een handmatige verftechniek voor textiel. Door middel van het binden en knopen van de stof wordt een patroon op de stof aangebracht. Vervolgens wordt de stof eerst doordrenkt met water, eventueel gemengd met soda. Hierna worden delen van de stof in verf gedoopt. De verf kan zich op bepaalde delen van de stof niet hechten, omdat de van water doordrenkte stof stevig is geknoopt of samengebonden. Door de stof te bundelen, en vervolgens in verschillende verfkleuren te dopen kunnen spiraalpatronen worden aangebracht.

Twill is een soort stof geweven met een diagonaal patroon van paralelle ribben, Het is gemaakt door de inslagdraden over een kettingdraad te schieten en vervolgens onder twee of meer kettingdraden. Dat creeert het karakteristieke diagonaal patroon. Door deze structuur dragen twills over het algemeen goed, voorbeelden van twill zijn denim, gabardine en twillsatijn.

 

 

* Alle prijzen op de site zijn exclusief verzendkosten. Bij een bestelling boven de 50 euro is verzending gratis binnen Nederland.
vooruitbetaling
ideal
visa
mastercard
paypal
maestro
mister cash